Keurmerken? Wat zijn dat en klopt dat wel?

We willen allemaal iets voor het milieu doen maar hoe? Een van de dingen die je zoektocht naar goede en eerlijke producten een stuk makkelijker maken zijn keurmerken, dit zijn bedrijven die in opdracht onafhankelijk een merk keuren op bijvoorbeeld duurzaamheid, dierenleed en biologische teelt. Je kent bijvoorbeeld de claim fairtraid en Beter Leven wel.

Er bestaan in de cosmetica een heleboel keurmerken, maar lang niet alle keurmerken zijn zo eerlijk als er beweerd wordt, er zijn zelfs, schrik niet, bedrijven die hun eigen keurmerk maken en dat vervolgens op de verpakking zetten en er een losse website bij creëren!

Hoe weet je nu welke keurmerken wel echt zijn? Je kan bijvoorbeeld op keurmerkenwijzer.nl kijken, en anders kan je per land de keurmerkwijzer opzoeken, in Nederland werken bijvoorbeeld veel bedrijven met producten die uit Italië komen. Hier heet de site Suoloesalute.it.

De meest voorkomende keurmerken in onze branche zie je in de afbeelding.

Let wel op dat het ook echt dit logo is, vaak lijkt het erop en dat betekent dat het toch niet echt is. Het leuke van deze keurmerken is dat je nu niet meer zo lang hoeft te zoeken naar no noncense en pure producten dan voorheen. Veel plezier ermee!

Kapper Eindhoven Natuurkapper Biokapper Natuurlijke kapper Zomooihairstyling Biologisch Biologische kapper Natuurlijke haarkleuring