Hoofdhuidproblemen
50% van de vrouwen in Nederland heeft geeft aan enige vorm van problemen met haar huid te hebben. Is dat veel? Ja. Is dat raar? Nee.
Wij leven in zo’n synthetische maatschappij dat ons lichaam heel wat te verstouwen krijgt. Wat we allemaal binnen krijgen via voeding, de lucht en verzorgingsproducten kan en ga ik in deze blog niet benoemen, wél wat het met onze huid doet: gelukkig is ons lichaam namelijk zo gemaakt dat alle ‘bouwsteentjes’ eerst naar onze dure organen gaan zoals onze lever, hart, nieren enzovoort. Als er ook maar iets mis is in ons lichaam mag je raden wie er als laatste voeding krijgt, juist, onze huid en ons haar. Daarom is er net als bij een dier aan onze vacht (onze huid en haar) te zien hoe het met ons gaat.
Met als nadeel dat aangeboren huidproblemen eerder naar de oppervlakte komen en vaker opvlammen.
Veel voorkomende hoofhuidproblemen zijn Psoriasis, seborroïsch eczeem en atopisch eczeem.
De meeste mensen weten niet goed wat ze hieraan moeten doen en gaan naar een huisarts, welke hun in de meeste gevallen een hormonale zalf voorschrijft die verschrikkelijk goed werkt. Dit lijkt fantastisch maar deze zalf kan je hormoonhuishouding aardig verstoren, met name de schildklier kan hier niet zo lekker mee samenwerken.
Daarnaast is het een feit dat huisartsen maar enkele uren studie hebben gevolgd over de huid en hun rol is vooral om je weg te houden bij de dermatoloog. Komt de patiënt niet terug na de voorgeschreven zalf dan zal het wel goed zijn en wordt ons zorgstelsel niet te veel belast. Er zijn namelijk veel te weinig dermatologen in Nederland.
Feit: Huisartsen hebben maar enkele uren studie over de huid gevolgd.
En wat heel jammer is is dat we sinds de komst van synthetische geneesmiddelen totaal vergeten zijn dat moeder natuur ons ook 2000 jaar heeft geholpen, dan wel niet zo ontzettend snel als een hormonale zalf maar wel binnen afzienbare tijd en het kan zelfs een heftige opvlamming enigszins verminderen of voorkomen.
Ik zeg niet dat je nooit meer naar een huisarts moet gaan, zeker niet! Als de nood aan de man is dan moet je daar zijn. Maar wij zijn een názorg maatschappij, en dan is het toch vaak jammer dat je er van te voren niet iets aan gedaan hebt. Deze hoofdhuidproblemen zijn namelijk aangeboren en daar heb je je hele leven mee te dealen ook al lijkt het voor langere tijd onder controle of echt weg te zijn. Dit is vaak het geval bij atopisch eczeem, dan heb je als kind last gehad en rond je 40e levensjaar speelt het weer op.
Wat doen wij tegen jouw hoofdhuidproblemen?
Je kan bij ons een afspraak maken voor een hoofdhuidanalyse en advies. Met de trychoscoop gaan we samen kijken naar je huid. Een trychoscoop is een soort draagbaar vergrootglas met een camera, zo kun je precies zien waar je probleemplekjes zitten. Dit ziet er op zich al heel interessant uit natuurlijk maar dan is nog de vraag wat kun je hiertegen doen? Vanuit hier gaan we je huidige producten bekijken en zien of deze niet te agressief zijn voor je hoofdhuid, let wel, dit is geen verkooppraatje, wij hebben lang gezocht naar de beste producten en hebben ze gevonden maar natuurlijk ben je ook vrij om op zoek te gaan naar producten die de eventueel gevonden agressieve stoffen niet bevatten.
Je krijgt hier tijdens het gesprek duidelijk en onderbouwd advies over en natuurlijk ontbreekt het hoe en waarom dit beter is voor je huid niet. Je huid laten onderzoeken met een trichoscope, zodat je zelf kan zien hoe het met je huis gesteld is. Daar wordt vervolgens je behandelplan op aangepast.
Je kan uiteraard kiezen uit bovenstaande opties en dit is vaak al een heel goed begin voor je hoofdhuid maar we kunnen nog meer!
We stellen voor jou de beste oliën samen die op jouw huid zijn afgestemd, dit is meestal een menging van plantenoliën en etherische oliën maar we kunnen ook een behandelplan voor in de salon opstellen. Dit is compleet afhankelijk van de amnese die we stellen. Na drie maanden kunnen we een herhaalgesprek plannen. Waarin we wederom met de trichoscope kijken hoe het met je hoofdhuid gaat.
Kleine notitie: aangeboren hoofdhuidproblemen zijn niet te genezen maar wel degelijk te verzachten en we kunnen er samen voor zorgdragen dat het niet meer zo sterk opvlamt als ooit.
De afgelopen jaren hebben we meerdere succesvolle behandelingen toegepast, van klanten die jeuk hadden tot ernstig opgevlamde eczemen welke de klanten al op meerdere manieren hebben geprobeerd te verhelpen maar tot dan toe zonder resultaat.
Voor diegene die mij kennen, je weet dat ik niks doe zonder het eerst uitgebreid getest te hebben en voor zover mogelijk wetenschappelijk onderbouw.
Synthetische producten
Tijdens het adviesgesprek krijg je een duidelijke uitleg over de ingrediënten van producten. Dit is zeer lastige materie voor de meeste consumenten maar wij hebben ons de afgelopen jaren erin gespecialiseerd. Je hebt vast wel eens van de termen SLS, SLES, sulfaten, parabenen, siliconen en micorplastics in cosmetica gehoord maar wat het precies is kan ik me voorstellen dat je niet bent gaan uitzoeken.
Op de verpakking van een fles shampoo staat bijvoorbeeld zonder parabenen, en dit klinkt goed, dat woord ken je en je koopt het product. Wij stellen altijd de vraag wat er wél in zit en lezen de ingrediëntenlijst aan de achterkant van de fles en leggen dit aan je uit.
Het is meerdere malen gebeurd dat ik weer eens in een supermarkt, drogist of kappersgroothandel te lang alle ingrediënten aan het lezen was en dat het winkelpersoneel op me begon te letten en vragen of ze me ergens mee konden helpen, gênant natuurlijk! Maar ik heb er veel van geleerd en kan je vertellen dat ik zelfs verpakkingen tegen ben gekomen waarop met dikke letters staat: zonder SLS en dat direct daaronder de ingrediëntenlijst staat waar direct te zien is dat er wel het nare broertje SLES in zit. De consument wordt op deze manier zo veel misleid in ik hoop dat hier in de toekomst toch echt verandering in gaat komen.
Het winkelpersoneel begon op mij te letten, behoorlijk gênant natuurlijk.
Wij zijn gecertificeerd haarvriendelijke kapper net als steeds meer kappers. Dit betekent dat we de afgelopen jaren studies, cursussen en Webinars hebben gevolgd en onze productlijnen hierop hebben afgestemd.