Help mijn kleur loopt zo snel terug! #geel-oranje-haar

deze haarkleur is niet natuurlijk gemaakt en loopt daarom terug

Herkenbaar?

Je bent 2 weken geleden bij je favoriete kapsalon geweest, je kleur was prachtig toen je de deur uit liep en je hebt het hele weekeind lopen stralen! Echter is 4 wassingen verder je kleur allang niet meer zo mooi, begint je haar alweer wat te pluizen,

Wat is het geheim van de kapper dan? Zal ik je wat verklappen? We hebben geen geheim! Ja natuurlijk kunnen we je haar mooi föhnen, polijsten zoals we dat noemen en vertrek je bij ons met een verse kleur en zitten er veel glansmiddelen in een synthetische kleur. Maar that’s it!

Het zit hem eerlijk gezegd in iets anders: kort door de bocht; je haar is beschadigd door het kleuren, beschadiging betekent onder andere openstaande haarschubben en vervolgens ‘valt’ je kleur uit je haar. Denk maar aan een emmer met verf waar je de deksel van open hebt gelaten, hoe meer beschadiging hoe minder ‘deksel’ je overhoud. Ik zeg ook wel eens: denk maar aan een gelezen boek, dat wordt ook nooit meer zo mooi als een nieuw boek.

De kunst is dus om je boek niet te lezen, lees: je haar niet open te maken.

Maarrrrr……traditionele verf licht nou eenmaal altijd een haar eerst op voordat hij hem inkleurt, dus ook als je je haar donkerder kleurt wordt het na verloop van tijd altijd lichter of zelfs geel of oranje na de zomer. De toegevoegde kleur loopt uit je haar (de emmer) en de rest kleur blijft over. Kijk nog maar eens naar de foto bovenin deze blog! Dit is het resultaat van een synthetische kleur: droog en oranje/geel haar! Hierdoor zie je de uitgroei ook veel beter.

biologische haarkleuring zie jij een uitrgoei?

Deze dame heeft een uitgroei van 3 maanden maar de rand is bijna niet te zien. Dát is hoe mooi natuurlijke haarkleuringen werken! Nou lijkt het op de foto of het hele haar grijs is maar dat is niet zo. Het is eerlijk gezegd heel moeilijk om de werkelijkheid op een foto vast te leggen.

Dan hebben we het nog niet over de shampoo gehad.

Je moet je haar nou eenmaal wassen want we houden toch wel van een schoon bolletje. In de meeste traditionele shampoos zit SLS, SLES of een andere agressieve reiniger oftewel sulfaat. Dit zijn zo’n agressieve reinigers dat je er ook een garagevloer mee kan reinigen, nou zó vet is ons haar nou ook weer niet! Door al deze agressie en een te hoge pH waarde wordt je kleur als een malle uit je haar gewassen.

ingrediënten van een te agressieve shampoo met siliconen

Kijk maar eens op de ingrediëntenlijst van je shampoo of je de eerste 2 ingrediënten die het plaatje staan ook in jouw shampoo hebt zitten. Ik hoop dat je niet boos op mij wordt als dit het geval is en je hebt een hoop betaald voor je shampoo, want helaas tot op de dag van vandaag zijn professionele kappersshampoos vaak geen haar beter dan die uit de drogist.

Een hoge pH waarde betekent dat je schubben open gaan staan, dussss dat de deksel van je ‘emmer’ open gaat. Gebruik om deze reden ook altijd een conditioner zodat je schubben weer dicht gemaakt worden. Nóg beter is het om je haar na het wassen te sluiten met een zure leave in spray. Ons kraanwater heeft een pH waarde van 8 en ons haar pH4 dus hoe zuur je conditioner of masker ook is, na het uitspoelen staan je schubben weer enigszins open.