Help mijn kleur loopt zo snel terug! #geel oranje haar

deze haarkleur is niet natuurlijk gemaakt en loopt daarom terug

deze haarkleur is niet natuurlijk gemaakt en loopt daarom terug

Herkenbaar? :

Je bent 2 weken geleden bij je favoriete kapsalon geweest, je kleur was prachtig toen je de deur uit liep en je hebt het hele weekeind lopen stralen! Echter is 4 wassingen verder je kleur allang niet meer zo mooi, begint je haar alweer wat te pluizen,

 

Wat is het geheim van de kapper dan? Zal ik je wat verklappen? We hebben geen geheim! Ja natuurlijk kunnen we je haar mooi föhnen, polijsten zoals we dat noemen en vertrek je bij ons met een verse kleur en zitten er veel glansmiddelen in een synthetische kleur. Maar that’s it!

Het zit hem eerlijk gezegd in iets anders: kort door de bocht; je haar is beschadigd door het kleuren, beschadiging betekent onder andere openstaande haarschubben en vervolgens ‘valt’ je kleur uit je haar. Denk maar aan een emmer met verf waar je de deksel van open hebt gelaten, hoe meer beschadiging hoe minder ‘deksel’ je overhoud. Ik zeg ook wel eens: denk maar aan een gelezen boek, dat wordt ook nooit meer zo mooi als een nieuw boek.

De kunst is dus om je boek niet te lezen, lees: je haar niet open te maken.

Maarrrrr……traditionele verf licht nou eenmaal altijd een haar eerst op voordat hij hem inkleurt, dus ook als je je haar donkerder kleurt wordt het na verloop van tijd altijd lichter of zelfs geel of oranje na de zomer. De toegevoegde kleur loopt uit je haar (de emmer) en de rest kleur blijft over. Kijk nog maar eens naar de foto bovenin deze blog! Dit is het resultaat van een synthetische kleur: droog en oranje/geel haar! Hierdoor zie je de uitgroei ook veel beter.

biologische haarkleuring zie jij een uitrgoei?

Deze dame heeft een uitgroei van 3 maanden maar de rand is bijna niet te zien. Dát is hoe mooi natuurlijke haarkleuringen werken! Nou lijkt het op de foto of het hele haar grijs is maar dat is niet zo. Het is eerlijk gezegd heel moeilijk om de werkelijkheid op een foto vast te leggen.

Dan hebben we het nog niet over de shampoo gehad.

Je moet je haar nou eenmaal wassen want we houden toch wel van een schoon bolletje. In de meeste traditionele shampoos zit SLS, SLES of een andere agressieve reiniger oftewel sulfaat. Dit zijn zo’n agressieve reinigers dat je er ook een garagevloer mee kan reinigen, nou zó vet is ons haar nou ook weer niet! Door al deze agressie en een te hoge pH waarde wordt je kleur als een malle uit je haar gewassen.

ingrediënten van een te agressieve shampoo met siliconen

Kijk maar eens op de ingrediëntenlijst van je shampoo of je de eerste 2 ingrediënten die het plaatje staan ook in jouw shampoo hebt zitten. Ik hoop dat je niet boos op mij wordt als dit het geval is en je hebt een hoop betaald voor je shampoo, want helaas tot op de dag van vandaag zijn professionele kappersshampoos vaak geen haar beter dan die uit de drogist.

Een hoge pH waarde betekent dat je schubben open gaan staan, dussss dat de deksel van je ‘emmer’ open gaat. Gebruik om deze reden ook altijd een conditioner zodat je schubben weer dicht gemaakt worden. Nóg beter is het om je haar na het wassen te sluiten met een zure leave in spray. Ons kraanwater heeft een pH waarde van 8 en ons haar pH4 dus hoe zuur je conditioner of masker ook is, na het uitspoelen staan je schubben weer enigszins open.

Nou hoor ik je denken, ja leuk Nienke maar wat dan? Is er wel een oplossing?

Natuurlijk! Anders zou ik dit onderwerp niet aanroeren…… je kleurt je haar zo voorzichtig mogelijk met een plantkleur of een minerale kleur die om je haar heen gaat zitten in plaats van in je haar trekt, en ja je kan daar ook gewoon grijs haar mee dekken. En je wast je haar met een milde shampoo. De enige concessie die je zal moeten doen is dat je geen producten met siliconen gebruikt anders glijd de kleur van je haar af.

Zie hierboven mijn haar na een vakantie! Let niet op de paar highlights die ik aan de voorkant heb, je ziet duidelijk nog de droge en opgelichte restjes van de chemische kleuring die ik eerder altijd had, zodra dit eruit geknipt is ga ik weer voor lang haar. Maar eerst hiervan af zijn! Dit is nu 2 jaar groeien, dus het duurt wel even voor je ervan af bent.

Ja maar ik wil mijn haar lichter kleuren!

Ook dat kan, alleen zal een natuurlijke kleuring je haar niet lichter kunnen maken, je dient dan je haar te blonderen, vaak is dit ook mooier dan een gehele kleur die na verloop toch oranje of geel wordt, en je krijgt wat meer speling in je haar. De technieken die we tegenwoordig gebruiken zijn zeer uitgebreid en de keuze is reuze. Bijkomend voordeel, je hoeft je haar niet zo vaak te laten blonderen omdat de overloop zacht is. Ik bedoel dus geen harde lijnen. Vaak volstaat 2 of 3 keer per jaar je haar laten blonderen al.

Daarnaast wordt door gebruik te maken van een natuurlijke kleur je eigen kleur gerespecteerd dus heb je wat grijze haren, wees blij! Deze worden lichter ingekleurd waardoor je al een natuurlijke highlight creëert. Ook krijg je hierdoor een minder strakke uitgroei lijn waardoor je weer minder uitgroei ervaring hebt en je dus weer minder vaak naar de kapper hoeft.

Ook 100% grijs haar kunnen we natuurlijk kleuren trouwens.

Natuurlijke blondering is veel zachter dan synthetische en je haar zal je dankbaar zijn. En zachter betekent gezonder haar en dus beter houdbare kleuren. Ook een bijkomend voordeel is dat als je zelf krullen of slag hebt deze niet tot nauwelijks meer zullen pluizen!

 

Onderhoud van een natuurlijke kleuring: mild mild mild!

Pas op met je shampoo dat hij niet te veel kleur weghaalt. Synthetische shampoos zijn veel te agressief voor een natuurlijke kleuring. Voor hetzelfde geld wast hij heel de toner er in 1 keer uit en heb je weer gelig haar. Het kan met een keer wassen  al gelijk teveel zijn geweest en dat we je haar sneller zouden moeten kleuren door het met de ‘verkeerde’ shampoo te wassen, onderschat niet hoeveel dat kan doen.

 

Even wennen aan de natuur.

Met onze shampoos moet je je haar altijd 2 keer wassen. Anders reinigt het niet genoeg. Het is altijd even wennen met een natuurlijke shampoo de eerste keer, je dient beter te verdelen en het schuim wat je gewend bent dat is verleden tijd. Vervolgens maak je je haar handdoekdroog en het masker kan erin. Je zult merken dat je na verloop van tijd, en dan bedoel ik een maand of 3 enkel onze producten te gebruiken je haar minder vaak hoeft te gaan wassen en volstaat 1 a 2 keer per week. Ook kan het zijn dat je van onze shampoo aan het begin juist jeuk krijgt omdat je hoofdhuid aan het genezen is, en genezende wondjes geven jeuk. Hou vol in dit geval, het geneest en dan wordt het echt beter.

Afgelopen vakantie heb ik mijn haar een keer gewassen met een shampoo uit het hotel! OMG! 2 weken later heb ik nog steeds veel te droog haar! Ik dacht het zal wel meevallen maar nee dus! Dus nu olie olie en nog eens olie. Het schuim was wel lekker maar dat voordeel weegt voor mij niet op tegen de nadelen! Nou maar hopen dat ik mijn haar snel weer gewoon op kan laten drogen in plaats van het glad te föhnen.

gezond haar versus beschadigd gekleurd haar

Zie jij ook alleen maar voordelen van gezond haar? Je kan een gratis adviesgesprek boeken of natuurlijk meteen een afspraak via deze link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *