Draag je krullen met trots en leg ze in de watten
Krullend haar heeft zijn eigen uitdagingen, van pluis en klitten tot droogheid en breuk. Maar met de juiste aanpak kunnen deze problemen worden aangepakt en opgelost. Hydraterende maskers en leave-in conditioners zijn bijvoorbeeld geweldig voor het bestrijden van droogheid. Maar wat je met je krullen doet, aan het einde van jouw dag, is net zo belangrijk. Kleine dingen zoals olie aanbrengen om je haar te beschermen na je krulroutine, een douchemuts dragen, een satijnen kussensloop gebruiken, niet slapen met nat haar en je haar los omhoog steken voor het slapen gaan. Met deze kleine aanpassingen, maak je een wereld van verschil voor jouw krullen.


Haarverzorging: het fundament voor mooie krullen
Een goede haarverzorgingsroutine is essentieel voor het behoud van gezonde, glanzende krullen. Zonder goede basis kun je namelijk niet het beste uit je haar halen, ongeacht of je krullen hebt of niet. Een goede basis bestaat uit een shampoo, masker/conditioner en leave-in conditioner.

De rol van stylingproducten: begrijp wat je gebruikt

Stylingproducten zijn de sleutel tot het definiëren en behouden van je krullen. Maar het is belangrijk om te begrijpen welk product wat doet en waarom je het gebruikt. Laten we eens kijken naar enkele verzorgings- en stylingproducten en hun functies:
Verzorging

Shampoo

Bij het kiezen van de juiste shampoo draait het vooral om je hoofdhuid en iets minder om je haar. De gezondheid van je haar begint immers bij de wortels. Het gebruik van de juiste reiniger kan een wereld van verschil maken. Misschien heb je droge haarpunten maar een vettige hoofdhuid, in dat geval lijkt een milde reiniger misschien logisch. Echter, het belangrijkste is dat je je hoofdhuid wast, niet je haren. Hoewel de shampoo weliswaar op je haren komt, zijn er trucjes om de punten te beschermen, zoals het gebruik van een pre-shampoo olie.

Haarmaskers

Krullend haar heeft de neiging om snel uit te drogen en te beschadigen door factoren zoals styling, chemische behandelingen en andere externe factoren. Een haarmasker biedt de nodige intensieve hydratatie en zorgt voor herstel na blootstelling aan deze uitdagingen. Door diep in de haarschacht door te dringen, voedt en hydrateert een haarmasker het haar van binnenuit. Hierdoor wordt het sterker, veerkrachtiger en is het beter opgewassen tegen beschadiging.

Maar dat is niet alles. Een haarmasker kan ook helpen om pluis te verminderen, de elasticiteit van het haar te verbeteren en de natuurlijke krulpatronen te versterken. Jouw krullen zullen er glanzend, gedefinieerd en gezond uitzien.

Leave-in Conditioner

Een ander belangrijk product voor krullend haar is de leave-in conditioner. Deze lichtgewicht formules bieden langdurige hydratatie en bescherming, zelfs nadat je je haar hebt gewassen. Door een beschermende laag rondom het haar te vormen, houden leave-in conditioners vocht vast en voorkomen ze dat je krullen uitdrogen en pluizen. Met name in droge of vochtige omstandigheden.

Bovendien verminderen leave-in conditioners ook klitten, ze definiëren de krullen en verbeteren de algehele textuur van het haar. Ze maken het haar gemakkelijker te stylen en zorgen voor een langdurige hold zonder het haar te verzwaren.

Styling

Haarmousse
Om je haar uiteindelijk in model te brengen is voor krullend haar een mousse ideaal. Mousse is namelijk lichtgewicht, het haar wordt dus niet verzwaard, maar geeft wel die mooie definitie aan jouw krullen.

Gel
Gel is geweldig voor het definiëren van krullen en het bieden van langdurige hold. Kies altijd een gel met hydraterende ingrediënten om uitdroging te voorkomen.

Wist je dat je in onze webshop direct de juiste producten kunt bestellen? Heb je vragen, neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen je graag op weg naar stralende krullen.

Het is belangrijk om te blijven experimenteren en open te staan voor nieuwe oplossingen. Jouw krullen verdienen het om te stralen en te dansen!

Stralende groet,

Chandra (krullenspecialist)
namens het team van Zó Mooi! Hairstyling